12 medaljes insluitend 8 goues vir Span GB Paralimpiese fietsryers

INHOUDSOPGAWE:

Met die baan wat by die Paralimpiese Spele in Rio verby jaag, eindig Groot-Brittanje met 'n medalje-oorwinning

2016-09-13

Die baanfietsry by die Paralimpiese Spele in Rio het bewys dat dit selfs meer suksesvol was as by die voorafgaande Olimpiese Spele vir Span GB, met 'n totale medalje-telling van 12 medaljes wat gewen is, insluitend 8 goues.

Die wedrenne het op 8 September afgeskop, met die agtervolgingskompetisies. Megan Giglia het goud gewen in die vroue se C1-2-3 3 000 m-individuele strewe, voordat Sarah Storey en Crystal Lane onderskeidelik goud en silwer in die C5 3 000 m-jaagtog geneem het en Steve Bate goud gewen het in die mans se B 4 000 m-jaagtog.

Dag twee het uit meer individuele items bestaan, met die naellopers Sophie Thornhill en Jody Cundy wat onderskeidelik goud in die vroue se B 1 000 m-tydtoets en mans se C4-5 1 000 m-tydtoets geneem het. Louis Rolfe het toe later die dag sake met brons in die mans se C2 3000 m-tydtoets ondersteun.

Kadeena Cox het 'n nuwe wêreldrekord in die wen van goud in die vroue se C4-5 500m tydtoets opgestel - 'n prestasie wat selfs meer merkwaardig gemaak is deur die feit dat die oorwinning gekom het minder as 24 uur nadat Cox 'n bronsmedalje gewen het in 'n atletiekbyeenkoms, die vroue se T38 100m-naelloop.

Op die laaste dag van wedrenne, die 11de September, het Neil Fachie silwer in die mans se B 1000m-tydtoets geneem, voordat Sophie Thornhill haar telling bygedra het deur brons in die B 3000m-individuele agtervolging te neem, en Lora Turnham het goud gewen in die geleentheid.

Die laaste byeenkoms van die week was die mans se C1-5 750 m-spannaelloop, en dit was die Groot-Brittanje-span van Louis Rolfe, Jon-Allan Butterworth en Jody Cundy wat die oorwinnaars was en 'n nuwe wêreldrekord van 48,635 in die proses.

2016-08-17

Mark Cavendish het Maandag die tweede dag van die omnium met die kilo begin, waarin hy die sesde plek behaal het met 'n tyd van 1:02.86. Hy het sy kanse vir die podium verbeter deur later derde in die vlieënde rondte te kom. Ten spyte van sy beste pogings om van voor te ontsnap en 'n rondte te wen tydens die puntewedren, was die beste wat hy kon regkry vierde deur 'n menigte naelloop-prime. Hy het algeheel tweede geëindig en 'n silwer verdien, sy eerste Olimpiese medalje ooit.

Laura Trott het aan die vroue-omnium deelgeneem en eerste in beide die uitskakelingswedloop en die individuele agtervolging geplaas, asook die tweede plek in die kraswedloop behaal. Algeheel het sy haar plek boaan die podium verdien met haar tweede goue medalje van die Rio-spele. Sy is nou Brittanje se suksesvolste vroulike atleet, met vier goue medaljes agter haar naam.

Jason Kenny, Trott se verloofde, het ook met meer Olimpiese glorie weggekom. Kort ná Trott se oorwinning by die omnium het Kenny die baan aangepak om aan die mans se keirin deel te neem. Hy het in die eerste plek geëindig en het sy derde goue medalje in Rio verower. Hy het nou ses goue medaljes, wat gelyk is aan die telling van sir Chris Hoy. Tussen hulle spog Kenny en Trott nou met 10 Olimpiese medaljes.

Rebecca James het by die Span GB-teiken van 48 medaljes algeheel in Rio gevoeg deur silwer in die vrouenaelloop te neem met Katy Marchant kort agter wat 'n bronsmedalje verdien het.

In totaal het span GB 12 Olimpiese medaljes deur fietsry verdien. 11 op die baan en Chris Froome het 'n brons in die padtydtoets verwerf, wat dit die suksesvolste jaar oorsee maak vir die span GB-fietsryers.

2016-08-15

Die mans se spanjaagtog het die naweek afgeskop deur nog 'n goue medalje sowel as 'n nuwe wêreldrekordtyd van 3:50.26 te lewer. Dit was 'n korttermyn-ding, met die Australiër wat 'n vroeë voorsprong geneem het, maar hulle het gou tot drie man gedaal en teen die einde het die metronomiese doeltreffendheid van die Britse span vrugte afgewerp. Die span het bestaan uit Sir Bradley Wiggins, Owain Doull, Ed Clancy en Steve Burke. Hierdie wedren het aan Sir Bradley Wiggins sy vyfde goue medalje gegee, wat hom die suksesvolste Britse Olimpiese Speler in die geskiedenis maak met agt Olimpiese medaljes agter sy naam.

Saterdag het die vrouespan-jaagtog die goue glorie laat kom deur nog 'n wêreldrekord van 4:10.23 op te stel. Joanna Roswell, Laura Trott, Elinor Barker en Kate Archibald het die Amerikaanse span met twee hele sekondes geklop, nadat die Amerikaanse 'vinnige begin'-taktiek in duie gestort het. Laura Trott het ook geskiedenis gemaak as die eerste Britse vroulike Olimpiese Speler wat drie goue medaljes verdien het.

Rebecca James het haar Olimpiese debuut tydens die vroue-keirin gemaak en haar eerste silwer Olimpiese medalje in die proses verwerf, na haar sukses die vorige dag om haar kwalifikasie vir die vroue-naelloop te wen met nog 'n Olimpiese rekordtyd van 10.72 sekondes.

Sondag was nog 'n suksesvolle dag vir die Britse atlete, aangesien Jason Kenny en Callum Skinner kop aan kop gegaan het in 'n geheel-Britse eindstryd vir die mansnaelloopkompetisie. Kenny het bewys dat hy beide takties en fisies beter as Skinner is en het sy vyfde goue medalje verwerf. Net sir Chris Hoy het nog goue medaljes gewen (vir nou – Kenny jaag môre die Keirin), so sou hy suksesvol wees, kan ons nie help om te wonder of hy dalk sy weg op die Nuwejaar se honneurslys vind nie.

Die mans-omnium het ook Sondag aan die gang gekom met Mark Cavendish wat Span GB verteenwoordig. In die skrapwedren het hy in die sesde plek geëindig, nadat 'n wegbreek met 13 rondtes oor was. In die individuele agtervolging het hy tweede gekom, net na Lasse Norman Hansen van Denemarke wat 'n nuwe Olimpiese rekord opgestel het. Cavendish se uitskakelingswedren het nie heeltemal volgens beplanning verloop nie, want 'n swak tydige duik langs die bank het hom in die verkeer laat vassit, wat gelei het tot 'n reis na die blou 'Côte d'Azur'-verfstrook en uitskakeling in net 10 de plek.

12/08/16

Spannaelloop

Donderdagaand was 'n goue een vir Span GB in die velodrome, met die mansspan-naellopers wat die eerste baanfietsry-goue medaljes van die Spele vir Groot-Brittanje behaal het. Ten spyte daarvan dat dit nie as gunstelinge beskou is nie as gevolg van minder as skouspelagtige vertonings in vorige wêreldkampioenskappe, het dit nie gekeer dat Groot-Brittanje die huidige wêreldkampioen Nieu-Seeland klop met 'n nuwe Olimpiese rekord van 42.440 sekondes nie.

Die span, bestaande uit Jason Kenny, Phillip Hindes en Callum Skinner, het die vierde goue tot dusver vir Span GB by Rio 2016 huis toe gebring, wat die algehele telling op 15 medaljes te staan gebring het. Dit was ook Jason Kenny se vierde Olimpiese goue medalje, wat hom een van die mees versierde Britse Olimpiërs ooit gemaak het agter mense soos sir Steve Redgrave en Chris Hoy.

Skinner het baie druk op hom gehad om die derdemanplek te vul wat die sesmalige Olimpiese kampioen, Chris Hoy, in die agtervolgingspan gelaat het. "Dit was nie 'n maklike pad nie," het hy gesê. 'So om hierheen te kom en Olimpiese kampioen te wees, is ongelooflik. Ons het so hard gewerk en dit wys dit betaal vrugte af.'

Spanjag

Voor dit egter, het sukses in die velodrome reeds begin met die strewe na die vrouespan wat 'n wêreldrekord tydens hul kwalifiserende rit opgestel het. Die span het sewende uit nege spanne behaal en daarin geslaag om vier tiendes van 'n sekonde te skeer van die vorige rekordtyd van 4:13.683, opgestel deur Australië in 2015. Hulle pak nou Kanada in die tweede ronde vir 'n plek in die eindstryd.

Die mansspan-jaagtog het ook die vinnigste tyd in hul kwalifiserende lopie opgestel, en het net drie-tiendes buite hul eie wêreldrekord geëindig. Sir Bradley Wiggins, Ed Clancy, Owain Doull en Steven Burke het 'n tyd van 3:51.943 opgestel, amper drie en 'n half sekondes voor Denemarke, wat in die tweede plek gekwalifiseer het. Hulle sal nou Vrydag in die halfeindstryd met Nieu-Seeland jaag.

Padren - 2016-08-08

Met 'n roete wat geblaas is vir sy gevaarlike afdraandes, het die Rio-padrenne oor die naweek soveel omstredenheid veroorsaak dat die UCI gedwing is om tot sy verdediging te spring.

Die roete van 237,5 km het Span GB in die manswedren grootliks beïnvloed. Daar is verwag dat Thomas Froome sou ondersteun, maar nadat hy sy aanval te laat verlaat het, was dit Geraint Thomas wat voorgestoot het vir 'n medalje. Ongelukkig het hy op die steil afdraande van Vista China neergestort en, ten spyte daarvan dat hy teruggespring en die wedren voltooi het, was daar geen medaljes vir Span GB nie. Thomas het in die 11de plek geëindig gevolg deur Froome in die 12de. Yates het in die 15de plek geëindig. Ian Stannard en Steve Cummings het nie die wedloop voltooi nie, nadat hulle albei dapper draaie aan die voorkant gemaak het om die peloton in die vroeë stadiums af te breek.

Met slegs drie span GB-fietsryers wat aan die vrouewedren deelgeneem het, was die duidelike fokus op Armitstead as die spanleier. Na 'n vroeë drama van 'n stukkende band op 10 km in, wat gelei het tot 'n fietswisseling, het sy die kop van die peloton ingehaal.

Emma Pooley het die peloton met die klim gelei en in die 58ste plek geëindig - een plek agter haar spanmaat Nikki Harris. Armitstead het in die vyfde plek geëindig toe sy in die tweede helfte van die klim laat val is, wat haar week van onstuimigheid in teleurstelling beëindig het. Daar word van haar verwag om 'n Olimpiese medalje terug te bring en was 'n gunsteling vir die podium tydens Sondag se wedren. Sy self beweer dat die skorsing van Britse teendoping nie haar ingesteldheid tydens die wedloop beïnvloed het nie en dat sy 'eenvoudig nie vinnig genoeg kon klim nie'.